Τοπ Πρωτεϊνων
1.Ψάρια (σολομός, τόνος, μπακαλιάρος)
2. Ασπραδια αυγου (η ολοκληρα σε μικρη ποσοτητα)
4. Στηθος απο κοτοπουλο
5. Απαχο φιλετο μοσχαρακι
6. Στηθος απο γαλοπουλα ή Κιμας
7.Πρωτεΐνη ορού γάλακτος
Τοπ Συνθετων Υδατανθρακων
1. Βρωμη Κουακερ
2. Γλυκοπατατες
3. Καστανο Ρυζι
4. Κανονικη Πατατα
5. Φασολια Μαυροματικα
6. Φακες
7. Μακαρονια Ολικης Αλεσεως
Τοπ Λαχανικων
1. Μπροκολλο
2. Σπανακι
3. Σπαραγγια
4. Πρασινη Σαλατα
5. Ντοματες
6. Πιπεριες (ολων των ειδων)
7. Μανιταρια
8. Πρασινα Φασολακια
9. Αγγουρι
10. Κολοκυθακια
2. Σπανακι
3. Σπαραγγια
4. Πρασινη Σαλατα
5. Ντοματες
6. Πιπεριες (ολων των ειδων)
7. Μανιταρια
8. Πρασινα Φασολακια
9. Αγγουρι
10. Κολοκυθακια
Τοπ Φρουτων
1. Grapefruit
2. Μηλα
3. Μουρα (blueberries, blackberries κλπ)
4. Πορτοκαλια
5. Μπανανες
6. Φραουλες
7. Ροδακινα
8. Δαμασκηνα
9. Σταφυλι
10. Ανανας
Καλα Λίπη
1. Λιναρελαιο
2. Λιναρι αλεσμενο
3. Ελαιολαδο
4. Αμυγδαλα
5. Αβοκαντο
Για όσους κάνουν βάρη, ένα πρόσθετο 20% των ημερησίων θερμίδων σας πρέπει να προέρχεται από τις παρακάτω πηγές (έτσι ώστε να βελτιωθεί η ανάρρωση από την έντονη δραστηριότητα/άσκηση). Σημειωτέον ότι το πρώτο υγρό γεύμα μετά την προπόνηση πρέπει να καταναλώνεται και κατά την ίδια την άσκηση και ακριβώς μετά το πέρας αυτής ενώ το δεύτερο γεύμα (υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες) πρέπει να ακολουθήσει μετά από 1-2 ώρες.
Κατά την διάρκεια της άσκησης και μετά το πέρας αυτής, καταναλώνουμε:
Πρωτείνη: ορού γάλακτος
Υδατάνθρακες: γλυκόζη υψηλού γλυκαιμικού δείκτη (δεξτρόζη / μαλτοδεξτρίνη)
Μετά από 1-2 ώρες από την προπόνηση, καταναλώνουμε:
Πρωτείνη: απλό γιαούρτι ή τυρί cottage
Υδατάνθρακες: δημητριακά με φυτικές ίνες (με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη)
Τα παρακάτω φαγητά πρέπει να ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ τελείως:
Πρωτεΐνη:
Κρέατα πλούσια σε λίπος
Γαλακτοκομικά προϊόντα πλούσια σε λίπος
Πρόχειρα φαγητά
Πλήρες γάλα
Σόγια (πλειοψηφία προϊόντων αυτής που κυκλοφορούν στο εμπόριο)
Υδατάνθρακες:
Κανονικό ψωμί
Φαγητά στα οποία έχει προστεθεί ζάχαρη
Σόδες & αναψυκτικά
Φρουτοχυμοί εμπορίου
Φρυγανιές, μπαγκέτες, κριτσίνια
Μπάρες fitness με γεύση φρούτων (κ.λ.π.)
Γλυκά
Λίπη:
Μαργαρίνη
Φυτικό λάδι
Καλαμποκέλαιο
Τηγανισμένο λάδι
Τηγανισμένο ή προτηγανισμένα προϊόντα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου